Лесни вегетариански чийзкейк рецепти

In: Здравословна храна и спорт On: Comment: 0 Hit: 50

Ако сте веган и обожавате вкусните десерти, то Вие сте попаднали на правилното място. Прочетете блога ни, за да научите няколко лесни, бързи и невероятно чийзкейк рецепти!

Е, мили дами, вече е есен и дъждовните дни стават все повече. Когато нямате какво да правите у дома и Ви е скучно, то запретнете ръкави, отделете 30- 40 минути и направете бърз, вкусен и невероятен чийзкейк, който да споделите с любимите хора. Бързо прочетете рецептите, които сме Ви подготвили, и отивайте до магазина. Продуктите не са много, рецептите са здравословни, с не много калории, а резултата ще е незабравим. Успех и забавно готвене!

Лимонов чийзкейк

веган рецепта на лимонов чийзкейк

Количество: 6 порции

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 5 минути

Необходими продукти:

110гр. бисквити (натрошени/ смлени)

50гр. масло

25гр кафява захар 

350гр. маскарпоне

75гр. пудра захар

кората от 1 лимон (настъргана или нарязана на ситно)

сок от 2- 3 лимона (приблизително около 90мл.)

Начин на приготвяне:

1. Смелете 110гр. бисквити (или ги натрошете).

2. Разтопете 50гр. масло.

3. Свалете маслото от котлона и го смесете в съд заедно с бисквитите и 25гр. кафява захар. Разбъркайте добре сместа. 

4. Използвайте кръгла форма за торта с диаметър 20см. Сложете готовата смес на дъното, като я разстелите и притиснете добре. Оставете формата с блата да се охлади в хладилник, докато правите останалата част от чийзкейка.

5. Разбийте заедно 350гр. маскарпоне, 75гр. пудра захар, настърганата кора от 1 лимон и сока от 2- 3 лимона в купа. Разбивайте ги докато не получите гладка и кремообразна смес. 

6. Разстелете сместа върху вече охладената основа и поставете кейка отново за няколко часа в хладилника.

7. Може да поднесете парчетата с настъргани кори от лимон отгоре. Бон апети!

Ванилов чийзкейк

веган рецепта на ванилов чийзкейк

Количество: 12 порции

Време: 20 минути

Необходими продукти:

250гр. бисквити (натрошени)

100гр. масло (разтопено)

1 шушулка ванилия

600гр. крема сирене

100гр. захар

280мл. бита сметана

плодов компот (за сервиране)

Начин на приготвяне:

1. Омажете кръглата форма за торти (с диаметър от 23см) с масло и поставете на дъното под нея хартия за печене.

2. Натрошете 250гр. бисквити до получаването на трохи и ги смесете със 100гр. разтопено масло. Объркайте добре сместа. 

3. Изсипете готова смес във формата и я натиснете старателно и равномерно по цялото дъно, за да получите блата на чийзкейка. Поставете го в хладилник и го охладете за 1 час, за да се закрепи здраво.

4. Срежете ваниловата шушулка през средата като в горната част я оставите свързана. С помощта на нож отстранете семената й, които се намират в средата. 

5. За пълнежа на тортата: смесете крема сиренето със захарта и семената от ванилията в една купа. Разбийте сместа с миксер до получаването на гладка смес. След това прибавете битата сметана и продължете да миксирате до пълното разбиване на сместа.

6. Поставете вече готовият пълнеж на тортата върху бисквитената основа. Разлагайте сместа от вън на вътре и се уверете, че не се получават мехурчета.

7. Загладете добре крема отгоре на тортата с помощта на гърба на десертна лъжица.

8. Оставете готовият чийзкейк в хладилника за една нощ, за да се охлади напълно. 

9. Преди да сервирате чийзкейка го изкарайте да престои 30 минути на стайна температура. 

10. Нарежете парчетата и ги поднесете с плодов компот по ваш избор (препоръчваме Ви ягодов или малинов). Дано Ви е вкусно!

Бял шоколадов чийзкейк

веган рецепта на бял шоколадов чийзкейк

Количество: 8- 10 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 10 минути

Необходими продукти:

300гр. бисквити (натрошени/ смлени)

150гр. масло (разтопено) + допълнително за омазване

400гр. бял шоколад (натрошен на парчета)

300гр. пълномаслено крема сирене (препоръчваме Филаделфия)

250гр. маскарпоне

300мл. бита сметана

200гр. ягоди или малини (за сервиране)

Начин на приготвяне:

1. Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото. Разбъркайте добре сместа докато получите желаната ронлива консистенция.

2. Намажете формата за торта (с 23см диаметър) с масло и изсипете сместа в нея. Изравнете добре, така че блата да е плосък и равномерно дебел навсякъде. 

3. Поставете формата с блата в хладилни да се охлади за 30 минути.

4. Разтопете белият шоколад на водна баня. Разбърквайте го от време на време, за да не залепне. Като го свалите от котлона, го оставете да се охлади за около 10 минути, но имайте в предвид, че трябва да остане течен.

5. Междувременно разбийте в една купа Филаделфията и маскарпонето. Към тях прибавете после битата сметана и продължете да разбивате. Накрая към тях добавете и разтопеният шоколад, и разбивайте докато се смесят напълно. 

6. Изсипете готовата вече смес върху охладената бисквитена основа и загладете отгоре повърхността с гърба на лъжица. 

7. Върнете формата в хладилника за още поне 6 часа докато се стегне чийзкейка.

8. За финал украсете с плодове преди самото сервиране. Успех и приятно похапване!

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (1 гласувал)

Comments

Leave your comment