Здравословни бургер рецепти

In: Здравословна храна и спорт On: Comment: 0 Hit: 887

Обичате да похапвате бургери! А защо не опитате нашите здравословни и лесни бургер рецепти, които да направите у дома за кратко време? Прочетете ги в блога ни сега и Ви гарантираме, че ще се влюбите в тях!

Бързо, лесно и вкусно? 

Точно така, дами, нашите три прости бургер рецепти, не само че са здравословни и полезни, но и се приготвят за отрицателно кратко време. Ако очаквате скъп приятел за вечеря, а сте се уговорили само преди половин час, то няма по-подходящо нещо от нашите предложения. Превърнете вечерята в нещо специално, и впечатлете госта си! Бон Апети!

Бургер с риба тон

здравословен бургер с риба тон

Количество: 2 порции

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 5 минути

Необходими продукти:

200гр. прясна пържола (филе) от риба тон

1 скилидка чесън (нарязана на ситно)

малко парче пресен джинджифил (обелен и нарязан на ситно)

1с.л. соев сос

1 шепа листа от кориандър (нарязани)

1с.л. слънчогледово олио

бургер питки (кръгли)

листа от маруля

домат (нарязан на кръгли резени)

авокадо (нарязано на шайби)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибата тон на малки парченца. Продължете да я кълцате, докато не получите груба на вид кайма.

2. В купа изсипете каймата от рибата тон като към нея добавите чесъна, джинджифила, кориандъра и соевият сос. Разбъркайте добре сместа.

3. От вече готовата смес оформете две бургер кюфтета. Поставете ги в чиния и ги сложете в камерата за около 10 минути да се замразят, за да се закрепят.

4. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Сложете бургерите и ги гответе по 1-2 минути от всяка страна или докато станат готови по Ваш вкус.

5. Поставете готовото бургер кюфте между препечена бургер питка като гарнирате с листа от маруля, резени домат и авокадо. Добър апетит!

Пуешки бургер с кориандър и гуакамоле

здравословен пуешки бургер с кориандър и гуакамоле

Количество: 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 15 минути

Необходими продукти:

400гр. пуешка кайма

1чл. Уорчестърски сос

85гр. галета

1с.л. нарязан кориандър

1 глава червен лук (нарязан на ситно)

1 голямо авокадо (добре узряло)

чили сос (по ваш избор количеството)

изцеден сок от 1 лайм

4бр. хляб чабата (разрязани на половина)

1ч.л. слънчогледово олио

8бр. люти чушки пепер („peppadew peppers“; нарязани на едро)

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете каймата, соса Уорчестър, галетата, половината от кориандъра и лука, и добавете малко подправки. Объркайте добре смета.

2. От вече готовата смес оформете 4 бургер кюфтета и ги оставете да се охладят добре.

3. За гуакамолето: Пасирайте авокадото заедно с остатъка от кориандъра и лука, чили соса, сока от лайм, и подправете по ваш вкус с подправки. Оставете готовото гуакамоле настрани.

4. Загрейте грил (оребрен) тиган или барбекю до горещо. Намажете бургерите с олиото, и ги гответе по 7-8 минути от всяка страна или докато се приготвят според предпочитанията Ви.

5. Разрежете хлебчетата чабата на две и ги сложете да се изпекат за по 1 минута от меката страна. 

6. Поставете готовият бургер между 2 половинки чабата заедно с гуакамоле соса и лютите чушки пепер. Поднесете бургера докато още е горещ и дано Ви хареса!

Бургер с пилешко

здравословен бургер с пилешко

Количество: 2 порции

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 10 минути

Необходими продукти:

2 пилешки гърди (без кожа)

няколко стръка мащерка

1с.л. зехтин

изцеден сок от 1 лайм

2 големи хлебчета (багети)

½ манго (нарязано на кубчета)

1 домат (нарязан на кръгли резени)

сърцевината от 1 маруля (настъргана на ренде)

2с.л. майонеза и кетчуп (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Начукайте добре пилешките филета. 

2. Смесете в една купа мащерката, зехтина и половината сок от лайм. Добавете пилешкото месо към сместа и го оставете да се маринова за 5 минути. 

3. Загрейте добре грил (оребрен) тиган и поставете пилешките филета. Гответе ги по 4-5 минути от всяка страна или докато са готови по Ваш вкус. 

4. Разрежете багетата на две и препечете двете й половини за по 1-2 минути.

5. Поставете пилешкото месо между двете половини от багетата като добавите мангото, домата и малко настъргана маруля. 

6. Облейте вътрешността на бургера с останалата половина от сока от лайм.

7. Сервирайте готовият бургер с кетчуп и майонеза отстрани. Бон Апети!

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (1 гласувал)

Comments

Leave your comment